Zwangerfit

ZwangerFit is voor vrouwen uit de regio Zutphen, die voor en na de bevalling fit willen blijven. De cursus kent actieve lessen en theorielessen.
De actieve lessen bevatten basiselementen uit de fitness en aerobics. Elke les begint met een warming-up en een lichte conditietraining. Daarna wordt er gewerkt aan de (kracht)training van spieren, met extra aandacht voor houding en stabiliteit om (bekken/bekkenbodem)klachten te voorkomen. De les eindigt met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Er wordt geoefend op leuke, stimulerende muziek. Voor de fitnessoefeningen zijn er zowel apparaten als kleiner oefenmateriaal beschikbaar.

Behalve actieve lessen zijn er ook theorielessen waaraan u kunt deelnemen (niet verplicht). Een van de lessen gaat over de verschillende fasen tijdens de bevalling zelf en de rol die uw partner daarbij kan spelen. Uw partner is in deze les dan ook van harte welkom. De overige lessen worden naar behoefte van de cursisten en bij voldoende belangstelling ingepland.

Voor wie is ZwangerFit?
Zowel tijdens als na je zwangerschap is ZwangerFit een fijne manier om te sporten. Vanaf de 12e week van de zwangerschap kan je bij ons starten met ZwangerFit. Na de bevalling is het van belang dat je lichaam 4-6 weken de ruimte heeft om te herstellen voordat je weer start met ZwangerFit. Vanaf dat moment kan je de training weer oppakken tot 9 maanden na de bevalling.  

Hoe werkt het?
Na je aanmelding vul je een intakeformulier in en zal Machteld Olthof contact met je opnemen voor het maken van een afspraak voor de eerste les. Als je graag eerst een gesprek wilt of ZwangerFit iets voor jou is dan is dat uiteraard mogelijk. Na de bevalling vindt voor de eerste les altijd een individueel intakegesprek plaats om te kijken of je klaar bent voor de eerste les.
NB: Mocht u na de bevalling liever samen met uw kindje aan uw conditie werken, dan kan dat ook. Op onze website bij Mama & Kind Fit vindt u hierover meer.

De lessen ZwangerFit worden gegeven door Machteld Olthof. Machteld is fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut en ZwangerFit-docent. Ze is op de hoogte van de laatste inzichten op het gebied van zwangerschap en bevalling. Ze heeft zelf 3 kinderen, waaronder een tweeling.

Tijdstip & locatie
Iedere woensdagavond van 20.15 tot 21.15 uur
Fysiotherapie Meijer Warnsveld
Schoolplein 1
7231 GN Warnsveld (Gemeente Zutphen)

Kosten & contact
De kosten voor de wekelijkse actieve lessen bedragen € 40 per maand. Er zijn zorgverzekeraars die een deel van de ZwangerFit-kosten vergoeden. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Voor de (facultatieve) theorielessen wordt een bijdrage van € 10 gevraagd. 

Inschrijven
Inschrijven voor ZwangerFit kan hier. Geef bij het veld ‘Ik heb een vraag’ aan dat u zich aanmeldt voor ZwangerFit. U krijgt dan van ons een e-mail ter bevestiging, en een intakeformulier.