Vergoeding van uw behandeling

Tijdens uw aanmelding zal onze secretaresse u kunnen vertellen of uw verzekering de kosten voor uw behandeling vergoedt. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt u ook dan op de hoogte gebracht van de kosten van de betreffende behandeling(en).  

In 2024 hebben we contracten met alle zorgverzekeraars. Behandelingen wordt indien vergoedt door uw verzekeraar direct gedeclareerd bij de verzekeraar. Als u niet verzekerd bent voor Fysiotherapie dan ontvangt u van ons de factuur via post of email.  

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt er een bepaald aantal behandeling vergoedt. Mochten er meer behandelingen nodig zijn dan worden deze aan u gefactureerd. U vindt de kosten van de behandelingen op de pagina Tarieven 

Als uw fysiotherapeutische behandeling uit het basispakket wordt vergoed, gelden er andere regels. U heeft dan meestal te maken met een chronische indicatie voor fysiotherapie. Een chronische indicatie moet gepaard gaan met een verwijzing van een arts of specialist en wordt vaak afgegeven na een operatie (bijvoorbeeld na een nieuwe knie/heup of na een herniaoperatie), maar ook bij een frozen shoulder of een botbreuk. Daarnaast krijgt u vaak een chronische indicatie bij langdurige aandoeningen zoals ernstige COPD, oncologietrajecten, spierziekten, hersen- of zenuwaandoeningen of fysiotherapie na een beroerte kijk hier voor de lijst chronische indicaties.

De overheid en zorgverzekeraar vinden dan dat u recht heeft op fysiotherapie vanuit uw basisverzekering voor een vastgestelde periode van 12 maanden of langer [Voor sommige indicaties geldt een termijn van korter dan 12 maanden]. Daarbij geldt dat u de eerste twintig behandelingen zelf betaalt of declareert vanuit uw aanvullende verzekering om vervolgens uit het basispakket uw zorg vergoed te krijgen over de rest van de periode. Het eigen risico wordt hier aangesproken, zoals dit geldt voor elke zorg uit het basispakket (bezoek aan ziekenhuis, specialistische zorg, medicatie en dus ook bij fysiotherapie bij chronische aandoeningen). Het verplichte eigen risico voor 2023 is € 385,-.

Bij bekkenfysiotherapie is het afhankelijk van de klachten of u uw bekkenfysiotherapie vergoed krijgt uit uw basispakket of uit de aanvullende verzekering. Vraag ernaar bij het secretariaat, uw bekkenfysiotherapeut en/of uw zorgverzekeraar.

Bij fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering, vraag bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden. Meestal worden er negen tot achttien behandelingen vergoed. Bij meer behandelingen kan fysiotherapie nog door een aanvullende verzekering vergoed worden. Kinderen (tot 18 jaar) hebben geen eigen risico.

Voor vragen of bij onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen of vraag het aan uw behandelaar.