Echografie

In onze praktijk kunt u een echo laten maken van bijvoorbeeld een pees of spier. Echografie is een vorm van beeldvormend onderzoek waarbij met behulp van geluidsgolven een beeld kan worden gevormd hoe ‘het er aan de binnenkant uit ziet’. Onze collega Albert is opgeleid tot musculoskeletaal echografist wat in houdt dat onder anderen de volgende aandoeningen met echografie kunnen worden beoordeeld: spierscheuren, diverse peesblessures en letsel aan banden (ligamenten). Ook kan echografie inzicht geven bij bijvoorbeeld aandoeningen zoals hielspoor, plantaire fascie klachten, mortons neuroom, bakerse cyste en slijmbeursklachten.  

Met een echografie is een groot aantal aandoeningen en blessures te beoordelen en daarom staan hierboven maar een paar voorbeelden genoemd. U kunt een echo aanvragen kan op advies van bijvoorbeeld de huisarts of een medisch specialist. Zelf aanvragen is ook mogelijk en we bespreken graag met u of een echo zinvol is in relatie tot uw klachten.  

Op basis van de uitkomsten van een echo kan in veel gevallen een betere diagnose worden gesteld. Op basis van uitkomsten kan een verwijzing naar een gespecialiseerde fysiotherapeut volgen voor een passend behandeltraject. In sommige gevallen zal de echografist voorstellen om een verwijzing naar de huisarts of specialist te maken. In samenwerking met de huisartsen van de Blikvanger organiseren wij ook een echospreekuur waarbij de huisarts en fysiotherapeut/echografist samenwerken. 

Onze muskuloskeletaal echografist is Albert van de Maat.