Kinesiotaping

In de jaren 70 werd in Japen door Dr. Kenzo Kase een tape techniek ontwikkeld die Kinesiotaping werd genoemd. Kinesiotaping is een therapeutische techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale elastische tape. De tape is gemaakt van op katoen gebaseerd materiaal. Het is ventilerend, huidvriendelijk, vochtbestendig en anti-allergisch.  

Onze therapeuten kunnen deze tapetechniek inzetten met als doel om pijn te verminderen, het geven van extra steun, het verbeteren van de bloed- en lymfecirculatie, het verbeteren van beweging en het geven van proprioceptieve feedback. Proprioceptieve feedback heeft te maken met de prikkels die worden afgegeven aan het zenuwstelsel waardoor bijvoorbeeld het looppatroon kan worden verbeterd.  

De tapetechniek kan worden ingezet bij onder anderen spierverrekkingen, bandletsel, gewrichtsinstabiliteitsklachten, zwelling en overbelastingsblessures. Hoewel in de wetenschappelijke literatuur het effect van deze tapetechniek nogal wordt bediscussieerd zien we in de praktijk vaak goede effecten.  

Wilt u meer weten over kinesiotaping of wilt u direct een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact met ons op!