Handtherapie

Hand- en polsklachten kunnen erg vervelend en belemmerend zijn als u daar mee te maken krijgt. Door hun complexe bouw kunnen de hand en pols zowel veel kracht leveren als erg precieze en kleine bewegingen maken. Deze complexe bouw maakt ook dat hand en polsblessures uitdagend zijn als het gaat om klachten en behandeling. Onze handtherapeut heeft zich door middel van nascholing en ervaring zich dit specialisme eigen gemaakt.  

Klachten die met regelmaat langskomen zijn overbelastings-klachten zoals de ziekte van de Quervain, een triggerfinger of een ski-duim. Daarnaast kan handtherapie van grote waarde zijn bij instabiliteitsklachten van vingers of pols. Maar ook voor klachten ten gevolge van het carpaal tunnel syndroom, atrose, dupuytren en klachten na breuken in de vingers, hand of pols.

 

Hoe werkt onze handfysiotherapeut 

Tijdens de eerste afspraak is er ruimte voor gesprek over klachten en volgt een lichamelijk onderzoek. Op basis van deze informatie zal worden bepaald of handtherapie zinvol is bij uw klachten. Als dat zo is dan zal in overleg een behandelplan worden opgesteld. Binnen de handtherapie wordt gebruik gemaakt van diverse behandelmethoden waaronder krachttraining, advies met betrekking tot braces, spalken en andere hulpmiddelen en wond- en littekenverzorging. Omdat iedere persoon en klacht uniek is, krijgt u ook een persoonlijk advies en behandelplan  
 
U kunt rechtstreeks een afspraak maken bij onze handtherapeut maar een verwijzing van de chirurg na bijvoorbeeld een operatie is ook mogelijk.  

Neemt u gerust contact met ons op voor een afspraak of als u vragen heeft.  

Onze handtherapeut is Leander Boelee en hij heet u van harte welkom.