Oedeemtherapie

Oedeemvorming is het ophopen van vocht in het lichaamsweefsel na bijvoorbeeld een chirurgische ingreep of door vaatklachten. Dit kan zorgen voor zwelling, pijnklachten en beperkingen in het bewegen. In onze praktijk hebben we fysiotherapeuten die een specialisatie hebben gedaan in de behandeling van oedeem. Omdat er verschillende soorten oedeemvormen bestaan zal de behandeling dan ook op de vorm die u heeft worden afgestemd.

Hoe werken onze oedeemtherapeuten? 

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt vastgesteld om welke soort oedeem het gaat. Daarnaast zullen we samen kijken naar de mogelijke oorzaak, beperkingen en de factoren die de klachten in stand kunnen houden.  

De behandeling die daarop volgt kan bestaan uit manuele lymfedrainage, compressie middels zwachtelen, oefentherapie om de vochtafvoer te verbeteren, littekenbehandeling, fibrosebehandeling of lymfetaping.  

Het doel van de therapie is om bewegingsbeperking zo veel mogelijk te voorkomen of te beperken, pijndemping en het verminderen van het verhoogde ontstekingsrisico bij langdurig aanwezig oedeem. 

Neemt u gerust contact met ons op voor een afspraak of als u vragen heeft.  

Ons team van oedeemtherapeuten wordt gevormd door Rob Jaspers en Willeke Egberts